Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Norge spiller bronsefinale

(Norge-Sveits 3-7) - Vi hadde ikke helt dagen, samtidig som vi hadde mange vonde bein i dag. Noen spillere kunne ikke yte maksimalt. Sveits var bedre enn oss i dag, innrømmer landslagssjef Roger Pettersen

Det norske damelandslaget spiller bronsefinale i VM i innebandy lørdag. Motstander blir enten Sverige eller Finland (avgjort ca 22.10). Norge ønsker seg Finland.
- Vi har møtte Sverige og slått dem, så det hadde vært morsomt å møtte finnene nå. Vi bor på samme hotell som dem, og har hatt det litt morsomt av at vi skulle møtes i finalen, forklarer Pettersen.

Han tror også Sverige blir en tøffere motstander fordi søta bror ønsker seg revansje fra mandagens 1-2-tap.
- Vi skal ikke legges oss ned å gråte over bronsefinale, men vi er selvfølgelig skuffet. Vi har aldri hatt bedre sjanse til å nå en finale tidligere. Nå gjelder det å plastre både legger, lår og hode til lørdagens kamp, understreker Pettersen.

Flere av Norges mest sentrale spillere har hatt kne- og leggproblemer under VM i Sveits, og i fredagens semifinale mot hjemmenasjonen Sveits hang ikke Norge med.

Verdens beste innebandyspiller, Birgitte Lersbryggen var kraftig svekket og fikk behandling hver gang hun var på benken.
- Birgitte fikk et spark i leggen mot Tyskland tirsdag, og vi valgte å hvile henne i Latvia-kampen. Det var likevel ikke nok med to dagers treningsfri. Hun klarte bare å yte 70 prosent i dag. Hun er likevel en så viktig spiller for Norge at vi valgte å bruke henne, men vi var nødt til å gjøre om på en del av det taktisk opplegget. Også flere andre nøkkelspillere slet med vinde bein, sier Pettersen.

Linda Andersen ble kåret til Norges beste spiller. Hun synes det bare var målene som skilte de to lagene.
- Hadde vi scoret på våre mange sjanser kunne det blitt en helt annen kamp. De scoret på sine, mens vi ikke utnyttet de vi hadde, forklarte Andersen.

Sveits fikk et heldig åpningsmål mot slutten av første periode der et skudd fra død vinkel gikk inne via keeperens skulder.
Sveits gikk opp til 4-0 før Norge klarte å redusere.

I starten av tredje periode øynet Norge et lite håp da de satte inn 2-5 etter bare et drøyt minutt, men i jakten på nye mål blottet laget seg bakover, og da Sveits gjorde 6-2 ni minutter før slutt måtte Norge nøye seg med bronsefinale.
Norske målscorere i kampen var Astrid Bjørnebekk, Ingvild Øversveen og Tina Helminsen

Norge har tidligere aldri blitt bedre enn nummer tre i VM i innebandy, både når det gjelder damer og herrer.

Motstanderen i bronsefinalen blir klar senere i kveld, når Finland møter Sverige i den andre semifinalen (ferdig ca. 22.15).

Denne kampen dømmes av det norske dommerparet Kim Jørstad og Rune Ali Zouhar fra Oslo. De to dømmer sitt fjerde VM-sluttspill, men det første for kvinner, og det er stor anerkjennelse å få dømme semifinaler og finaler i VM.

Kampfakta
Norge - Sveits 3-7
Perioderesultater: 0-1 1-4, 2-2
SVEITS: Wankdorf Bern, semifinale i VM i innebandy for kvinner, fredag.
1000 tilskuere.
Mål: 0-1 (16.49) Martina Mätzener (Simone Berner), 0-2 (20.43) Natalie Stadelmann (Marisa Mazzarelli), 0-3 (28.44) Mirca Anderegg, 0-4 (31.18) Stadelmann, 1-4 (34.17) Astrid Bjørnebekk (Birigitte Lersbryggen), 1-5 (36.38) Petra Kundert, 2-5 (41.23) Tina Helminsen (Inger Lise Fagernes), 3-6 (58.54) Ingvild Øversveen (Nora Leivestad), 3-7 (59.58) Brigitta Wegmann (Marion Rittmeyer) i åpent mål.
Skuddstatistikk: 28-22 (5-7, 10-9, 13-6).
Utvisninger: Norge 1x2 min., Sveits 2x2 min.
Dommere: Nystrand/Råsbrink, Sverige.