Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Enkel seier for Norge

(Norge - Tyskland 10-1)
Det norske damelandslaget i innebandy gjorde jobben mot Tyskland og vant komfortabelt 10-1. Ingrid Gigstad, Birgitte Lersbryggen og Inger Lise Fagernes (bildet) scoret to mål hver.

SVEITS: Etter at tyskerne hadde løpt fra seg i den første periode løp Norge i fra motstanderne fra 3-1 til 10-1 de siste 40 minuttene.

- Jentene kjente Sverigekampen i både beina og hodet de første 20 minuttene, men etter at vi hadde løpt av oss det, var vi klart bedre enn tyskerne, forteller landslagstrener Roger Pettersen.

Norge to ledelsen allerede etter 26 sekunder av kampen da Birgitte Lersbryggen fikk et langt utkast av målvakt Kari Hånsnar Rinne. Da Ingrid Gigstad økte til 2-0 etter ti minutter så alle spenning ut til å være borte.

Tyskerne reduserte imidlertid før perioden var over, og skapte ny spenning. Den ødela Ingrid Gigstad da hun løp inn fra bak mål, rundet en back og satte ballen i det lengste hjørnet.

Derfra og ut var Norge klart best, og med solid norsk ledelse fikk landslagssjef Roger Pettersen sjansen til å sende utpå flere spillere som hadde stått over mot Sverige. Den norske tredjerekka kvitterte med å score i sitt første bytt på et innøvde frislagtrekk.
- Tyskerne møtte oss med mann-mot-mann-forsvar, og det er aldri spesielt lurt så lenge de er dårligere enn oss teknisk. Det endte med at de måtte løpe mye, selv om de lå defensivt, legger Pettersen til.

Han vil ikke trekke fram noen enkeltspillere etter kampen.
- Det var en lagseier der ingen sto spesielt fram. Alle gjorde jobben, og det holder mot Tyskland og forhåpentlig mot Latvia onsdag.

Inger Lise Fagernes jubilerte med 25 landskamper mot Sverige mandag, og i går scoret hun to mål mot Tyskland.
- Det var så kjedelig å være back i dag, vi ville også være med. Jeg tror vi må satse mer på backene, flirte Fagernes etter kampen. Kollega i rekka, Nora Leivestad scoret også.

Kari Hånsnar Rinne ble kåret til Norges beste av juryen i hallen, og også i denne kampen var det kun en ball som endret retning, som slapp inn bak 27-åringen.

Kampfakta:
Norge - Tyskland 10-1
Perioderesultater: 2-1, 3-0, 4-0.
SVEITS: Moos Gümligen utenfor Bern, andre innledende kamp i VM i innebandy for kvinner, tirsdag.
320 tilskuere.
Mål: 1-0 (0.26) Birgitte Lersbryggen (Kari Hånsnar Rinne), 2-0 (10.38) Ingrid Gigstad (Linda Kristiansen), 2-1 (15.58) Autje Schmidt (Manuela Spröwitz) i spill 5 mot 4, 3-1 (21.49) Gigstad, 4-1 (35.06) Inger Lise Fagernes (Lersbryggen), 5-1 (35.18) Lersbryggen på straffeslag, 6-1 (44.12) Astrid Bjørnebekk (Elizabeth Landsgård), 7-1 (45.57) Linda Andersen (Ingvild Øversveen), 8-1 (48.10) Øversveen (Linda Andersen), 9-1 (56.14) Fagernes (Jeanette Giørtz), 10-1 (58.52) Nora Leivestad (Tina Helminsen).
Skuddstatistikk: 38-20 (10-7, 12-5, 16-8).
Utvisninger: Norge 1x2 min. og 1x5 min., Tyskland 4x2 min.
Dommere: Sykora/Sykora, Tsjekkia.

NORGES LAG: Kari Hånsnar Rinne (Kjersti Hurrød fra 48.10) - Hege Haugen, Jeanette Giørtz - Birgitte Lersbryggen, Linda Kristiansen, Ingrid Gigstad (1. femmer), Inger Lise Fagernes, Nora Leivestad - Tina Helminsen, Linda Andersen, Ingvild Øversveen (2. femmer).
Disse spilte også: Astrid Bjørnebekk, Lillian Arnesen, Beate Olsen, Ingvild Ruud, Tone Grønmo, Elizabeth Landsgård.
Ubenyttede reserver: Cathrine Pfeuti, Christine Norvang.
Ikke på lagoppstillingen: Kristine Larsen, Kirsti Wiker.

tekst og foto: Henning Rugsveen