Home
Annen statistikk Innebandy NBF

Sensasjonell norsk VM-seier mot Sverige

(Norge - Sverige 2-1) Bare en gang på 19 forsøk hadde de norske innebandy-damene klart å slå Sverige. I går gjorde de det i åpningskampen i VM etter en mesterlig innsats.

Statistikken mot Sverige var klinkende klar. 17 tap på 19 kamper før årets første VM-kamp. Svenskene er store favoritter til å hente hjem et nytt innebandy-gull.
Men det var kanskje før gårsdagens overraskende norske seier.

- Dette var sinnsykt. Vi visste vi kunne, og vi vet at vi har mye bra i oss etter en kanonbra oppkjøring. Fungerer godt sammen, og det samholdet tok vi ut i spill. nå sitter vi igjen med en skikkelig god følelse som vi skal ta med oss når hverdagen kommer i morgen mot Tyskland, forteller trener Roger Pettersen.

Det begynte oppskriftsmessig for Sverige, selv om Norge holdt stand i 23 minutter, mye takket være en meget god målvakt, Kari Hånsnar Rinne. Også det norske defensive spillet var meget godt. Målet kom etter at et skudd traff ei norsk kølle og endre retning på ballen.

Norge hadde kanskje den største sjansen i den første periode i et overtallsspill, men det var Sverige som hadde ballen mest. Og styrte.

Da Jessica Holmgren ga søta bror ledelsen 1-0 trodde de fleste tilskuerne at det gikk som spådd på forhånd. Det australske bookingselskapet Centrebet hadde 1,20 i odds på svensk seier og 5,00 på norsk...

Men i tredje perioden våknet de norske jentene.

Etter 43.51 utliknet Norge ved Sveits-proffen Linda Kristiansen. Knappe fire minutter senere sto en sjokkert Astrid Bjørnebekk tilbake som målscorer etter at en svensk back hadde satt ballen i eget mål.

Norge hadde flere store sjanser til å øke sin ledelse i minutter som fulgte, mens de siste fem minuttene ble et stormløp for en svensk utlikning.

Kari Hånsnar Rinne fortsatte imidlertid med glimrende spill. Sverige fikk en gyllen mulighet i overtall rett før slutt, men takket være heroisk innsats klarte Norge å holde stand i spill fire mot seks da Sverige tok ut målvakten.

Linda Kristiansen ble kåret til Norges beste spiller i kampen, men den premien må hun dele med målvakt Kari Hånsnar Rinne - flere kilo med toblerone...

Kampfakta
Norge - Sverige 2-1
Perioderesultater: 0-0, 0-1, 2-0
Moos Gümligen utenfor Bern i Sveits, mandag.
713 tilskuere.
Mål: 0-1 (23.17) Jessica Holmgren (Minna Heponiemi), 1-1 (43.51) Linda Kristiansen (Birgitte Lersbryggen) 2-1 (47.25) Astrid Bjørnebekk.
Skuddstatistikk: 15-36 (5-8, 4-15, 6-13).
Utvisninger: Norge 1x2 min, Sverige 2x2 min.
Dommere: Widler/Widler, Sveits.

NORGES LAG: Kari Hånsnar Rinne - Hege Haugen, Jeanette Giørtz - Birgitte Lersbryggen, Linda Kristiansen, Ingrid Gigstad (1. femmer), Inger Lise Fagernes, Nora Leivestad - Tina Helminsen, Linda Andersen, Ingvild Øversveen.
Disse spilte også: Astrid Bjørnebekk, Lillian Arnesen
Ubenyttede reserver: Beate Olsen, Ingvild Ruud, Kirsti Wiker, Tone Grønmo, Cathrine Pfeuti, Elizabeth Landsgård.
Ikke på lagoppstillingen: Christine Norvang, Kjersti Hurrød.

tekst: Henning Rugsveen