Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM-2003 Innebandy
Kvinner

- Notiser/Pressemeldinger - Resultater - Bilder -
- Spillerpresentasjon -

For de med bra internet forbindelse, kan man finne bronsefinalen og finalen her: (Real)
www.svt.se/sportRinne verdens beste keeper

Kari Hånsnar Rinne fra Skjåk ble kåret til verdens beste innebandykeeper da VM for kvinner ble avsluttet lørdag kveld. Norge ble nummer fire mens Sverige ble verdensmestere.

SVEITS: Kari Hånsnar Rinne, som til daglig spiller for Oslo-klubben Tunet, ble plukket ut på VMs allstar-team som den eneste norske spilleren. VM-finalistene Sveits og Sverige fikk med to spillere hver, mens den siste spilleren kom fra Norges overkvinner i bronsefinalen, Finland.

Rinne har vært et stort samtaleemne under mesterskapet etter å ha lansert sin nye stående teknikk, noen som er nytt i internasjonal innebandy. Hun var også årsaken til at Norge slo Sverige 2-1 i åpningskampen i mesterskapet.

Sverige var overlegne i finalen og vant 8-1 over Sveits, mens Norge tapte bronsefinalen mot Finland med 2-4.

- Les mer -Norge tapte bronsefinalen

(Norge-Finland 2-4) Norge prøvde heroisk i den siste perioden, og hadde Finland helt i kne inne i egen målgård. To reduseringer ble imidlertid for lite, og Finland stakk av med bronsemedaljene i mesterskapet.

- Det var egentlig veldig bittert, for jeg synes ærlig talt at vi var bedre enn Finland i store deler av kampen, men vi scoret ikke på våre sjanser. Vi har levert så mye bra eget spill i år, at finale blir et klart mål i Singapore om to år, sier landslagssjef Roger Pettersen.

Norge klarte ikke å følge opp den gode starten på VM i innebandy, da det ble seier mot Sverige. I går ble de norske damene nummer fire etter å ha tapte bronsefinalen mot regjerende mester Finland til tross for god spurt. I går var den samme innsatsen tilbake, som da Sverige ble slått 2-1. Men ikke den samme flaksen.
- Intensiteten og innsatsen var fantastisk, men vi har tre stolpeskudd i kampen, to før det hadde gått ti minutter. Hadde de gått stang inn i stedet for ut, hadde vi vunnet, mener Pettersen.

Norge var best de første ti minuttene men det var Finland som tok ledelsen 1-0 på et langskudd etter et langt bytte for de norske damene. Den norske keeperen var dekket.

- Les mer -

Andre media:
VG
NRK.no
Romerikes Blad
Fredrikstad Blad


Norge spiller bronsefinale

(Norge-Sveits 3-7) - Vi hadde ikke helt dagen, samtidig som vi hadde mange vonde bein i dag. Noen spillere kunne ikke yte maksimalt. Sveits var bedre enn oss i dag, innrømmer landslagssjef Roger Pettersen

Det norske damelandslaget spiller bronsefinale i VM i innebandy lørdag. Motstander blir Finland.
- Vi bor på samme hotell som dem, og har hatt det litt morsomt av at vi skulle møtes i finalen, forklarer Pettersen.

- Vi skal ikke legges oss ned å gråte over bronsefinale, men vi er selvfølgelig skuffet. Vi har aldri hatt bedre sjanse til å nå en finale tidligere. Nå gjelder det å plastre både legger, lår og hode til lørdagens kamp, understreker Pettersen.

Flere av Norges mest sentrale spillere har hatt kne- og leggproblemer under VM i Sveits, og i fredagens semifinale mot hjemmenasjonen Sveits hang ikke Norge med.

- Les mer -

Andre media:
VG
Dagbladet
NRK.no
Romerikes Blad
Fredrikstad Blad
Asker og Bærums Budstikke


Norge cruiset inn til semifinale

(Norge - Latvia 6-2)
Norge vant alle sine tre kamper i gruppespillet og møter Sveits i fredagens semifinale i innebandy-VM. De to argeste konkurrentene, Sverige og Finland, møtes i den andre semifinalen, og kanskje kan Norge ta sitt VM-gull i innebandy.


SVEITS: Oppgaven blir imidlertid ikke lett, men jentene er proppfulle av selvtillit etter tre innledende seirer. Svenskene vil imidlertid være svært revansjesugne - hvis de blir motstandere i finalen lørdag kveld.

Norge klarte seg med uavgjort i den siste gruppekampen mot Latvia med tanke på å vinne gruppa. Det var likevel ikke tvil om at Norge var det klart beste laget.

- Les mer -

Andre media:
VG
Dagsavisen
Romerikes Blad
Fredrikstad Blad


Enkel seier for Norge

(Norge - Tyskland 10-1) Det norske damelandslaget i innebandy gjorde jobben mot Tyskland og vant komfortabelt 10-1. Ingrid Gigstad, Birgitte Lersbryggen og Inger Lise Fagernes (bildet) scoret to mål hver.

SVEITS: Etter at tyskerne hadde løpt fra seg i den første periode løp Norge i fra motstanderne fra 3-1 til 10-1 de siste 40 minuttene.

- Jentene kjente Sverigekampen i både beina og hodet de første 20 minuttene, men etter at vi hadde løpt av oss det, var vi klart bedre enn tyskerne, forteller landslagstrener Roger Pettersen.

- Les mer -

Andre media:
VG
NRK.no
Aftenposten
Fredrikstad Blad (Hurrød)
Fredrikstad Blad (Helminsen)
Romerikes Blad
Gudbrandsdølen Dagningen

Sensasjonell norsk VM-seier mot Sverige

(Norge - Sverige 2-1) Bare en gang på 19 forsøk hadde de norske innebandy-damene klart å slå Sverige. I går gjorde de det i åpningskampen i VM etter en mesterlig innsats.

Statistikken mot Sverige var klinkende klar. 17 tap på 19 kamper før årets første VM-kamp. Svenskene er store favoritter til å hente hjem et nytt innebandy-gull.
Men det var kanskje før gårsdagens overraskende norske seier.

- Dette var sinnsykt. Vi visste vi kunne, og vi vet at vi har mye bra i oss etter en kanonbra oppkjøring. Fungerer godt sammen, og det samholdet tok vi ut i spill. nå sitter vi igjen med en skikkelig god følelse som vi skal ta med oss når hverdagen kommer i morgen mot Tyskland, forteller trener Roger Pettersen.

- Les mer -

Andre media:
Aftenposten
VG
VG
NRK.no
Fredrikstad Blad
Romerikes Blad

Les også hva 'BIG' sa om kampen til innebandy.se

Norges Bandyforbund hadde journalist Henning Rugsveen på plass i Sveits for å dekke verdensmesterskapet.

Norges Bandyforbund vil takk Henning for den utmerkede jobb han gjorde!

Resultater Norges kamper:
19/5: Sverige - Norge : 1-2 (0-0,1-0,0-2)
20/5: Norge - Tyskland :10-1 (2-1,3-0,4-0)
21/5: Norge - Latvia : 6- 2 (2-1,3-0,1-1)
23/5: Norge - Sveits : 3- 7 (0-1,1-4,2-2)
24/5: Norge - Finland : 2- 4 (0-2,0-2,2-0)Alle foto fra VM: Henning Rugsveen

- Statistikk Kvinnelandslaget - VM 2001 - VM 1999 - VM 1997 -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no