Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Norge nummer fem i innebandy-VM.
Om to år er medalje en konkret målsetting

(Norge - Danmark 6-1) – Nå har vi slått Danmark og Tyskland to ganger i mesterskapet og gått langt forbi de nasjonene. I neste VM skal vi løfte oss opp til medaljekampen, lover landslagstrener Anders Karinen. Norge ble nummer fem i VM for tredje gang på rad.

Av Henning Rugsveen

HELSINGFORS: Det var to trøtte lag som entret banen klokka halv ni lørdag morgen, for å spille om 5. plassen i mesterskapet.

Det gikk noen minutter av kampen før det skjedde noe spennende, men så våknet Norge og spilte god innebandy. Dagens mann ble Glen Evensen fra Blystadlia i Akershus, som de siste sesongene har spilt i eliteserien for Drammensklubben Nor 92.

Evensen kom inn i førsterekka på grunn av skade, og kvitterte like godt ut tre mål i løpet av fem og et halvt minutt i første periode.

–- Det var godt for selvtilliten. Jeg har hatt et tungt mesterskap, men i dag løsnet det skikkelig, gliser 21-åringen som selvfølgelig ble kåret til Norges beste spiller.

I andre og tredje periode sovnet Norge litt, men danskene produserte svært lite, bare åtte skudd totalt i hele matchen som ble preget av lite grinete humør og dommere som også hadde stått tidlig opp.

Greåkers Willy Fauskanger scoret to mål for det norske laget, og klubbkamerat Lars Erik Sikkeland det siste.

Landslagstrener Anders Karinen har gjennom sitt første år som landslagstrener lagt ned grunnsteinen for et herrelag som har hatt ambisjoner, men ikke har nådd opp i medaljekampen på slutten av 90-tallet. I år så vi konturene av et nytt norsk spill.

– Vi nådde ikke helt opp på det nivået som vi har inne, og som kreves for å kjempe om tredjeplassen, men vi har mange unge gutter som i løpet av de neste to årene skal gjøre Norge gode nok til å slå lag som Sveits og Tsjekkia. Det er jeg ganske sikker på at vi har muligheten til, fastslår Anders Karinen.

Kampfakta
Norge - Danmark 6-1
Perioderesultater: 3-0, 1-1, 2-0
Hartwall Arena, Helsingfors: Plasseringsspill om 5. plass i VM i innebandy, lørdag.
100 tilskuere.
Mål: 1-0 (11.55) Glen Evensen (Kristoffer Kronberg), 2-0 Evensen (Ketil Kronberg), 3-0 (17.27) Evensen (Ketil Kronberg), 4-0 (30.13) Willy Fauskanger, 4-1 (39.27) Kim Olesen (Jesper Petersen), 5-1 (47.14) Lars-Erik Sikkeland (Fauskanger), 6-1 (14-24) Fauskanger (Andreas Sletten).
Skuddstatistikk: 20-8 (13-1, 1-4, 6-3)
Dommere: Anssi Tuomi/Kim Kronberg, Finlad.
Utvisninger: Norge 5x2 min, Danmark 3x2 min.
Norges lag: Jørgen Lea (målvakt) - Thomas Solheim, Håvard Pedersen - Kristoffer Kronberg, Geir Nordseth/Glen Evensen, Ketil Kronberg (1. femmer), Lars-Erik Sikkeland, Tormod Høydahl - Raymond Evensen, Willy Fauskanger, Andreas Sletten (2. femmer), Stian Martinsen, Per Kristian Fladset, Erik Rasmussen (3. rekke). Frank Kristoffersen spilte også.


Neste VM i innebandy for herrer arrangeres i Sveits i 2004, men først spiller de norske damene VM i 2003, også det i Sveits.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no