VM 2002

VM-notiser 23/5

- Sorry Finland, Sverige vinner
Sverige knuste Latvia 16-0 i torsdagens kvartfinale, og på pressekonferansen var Latvias keeper, Lucenko Jevgenijs sikker: Sverige vinner VM. Sorry Finland.
Latvia tok trolig tidenes tidligste timeout, uansett idrett, da Sverige ledet 3-0 etter bare tre minutter og 13 sekunder!!!

Østerrike og Russland rykket opp
B-VM i innebandy avsluttes fredag, blant annet med Østerrike og Kenneth Schreiners opprykkskamp. For de øvrige norske deltakerne blir den siste spilledagen slik:
Gianpaulo Caroprese's Italia spiller kamp om 13. plass mot Estland etter å ha tapt semifinalen i B-VM mot Russland med 11-4.
Daniel Slettemoens USA spiller om 13. plass i turneringen mot Ungarn. USA tapte kvartfinalen mot Italia med 6-2, til tross for mål fra Slettemoen, men i torsdag vant amerikanerne 6-3 over Slovenia klokka 08.00 i morgen.
Nederland med trener Marius Engen skal spille om 19. plass mot Singapore, og får være med i VM i Sveits i 2004.
Det gjør ikke Spania som torsdag kveld spiller mot Japan om 21. plassen i årets VM.

Dårligste laget i VM
Malaysia var det dårligste laget i årets VM i innebandy. Det bla klart da laget tapte for Belgia i plasseringskampen om 23. og 24. plass torsdag ettermiddag.
Belgia, som ikke hadde tapt en kamp med mindre enn fem mål hittil i VM, og som hadde en målforskjell på 7-35 på sin fire kamper, vant til slutt 7-3, og unngikk sisteplassen.
Malaysia hadde turneringens største tap, 1-25 mot Russland. Laget hadde 9-47 i målforskjell, men tapte på straffeslag mot Spania i kampen om å unngå den dårligste plasseringskampen.