Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Tidlig lørdag for Norges innebandyherrer
(Norge - Tyskland 8-2) Norge hadde ingen problemer med å beseire Tyskland for andre gang i VM og spiller om en 5. plass i mesterskapet lørdag. Den kampen går klokka 07.30 norsk tid!!!

Av Henning Rugsveen

- Vi får se hvordan vi legger opp forberedelsene til den kampen, men det er tidlig å spille klokka halv ni som klokka er her. Enten står vi opp fem, eller så venter vi litt og spiser en lett frokost på bussen til hallen, smiler assistenttrener Erik Hæren.

Kampen lørdag morgen er viktig for Norge med tanke på seedingen til det neste mesterskapet i Sveits i 2004. Nummer 1, 4, 5 og 8 i årets VM sammen med et av de nyopprykkede lagene kommer i sammen gruppe. Det regnes som enklere enn 2, 3, 6, 7.

Norge har blitt nummer fem i de to siste mesterskapene, og satser maksimalt på å gjenta dette etter at det ikke ble semifinale.

Tyskland overrasket Norge med å ta ledelsen 1-0 etter bare 39 sekunder i semifinalen i B-sluttspillet torsdag. Norge spilte seg imidlertid opp, og i løpet av sju minutter avgjorde de kampen med fire mål, det første i spill 4 mot 5 etter en langt utkast av førstekeeper Jørgen Lea.

Per Kristian Fladset ble kåret til banens beste spiller og scoret to av Norges mål.
- Det var morsomt. Etter ikke å ha spilt noe mot Sverige, har jeg hatt jevn stigning i turneringen. To mål i en landskamp har jeg aldri scoret før, smiler Tunet-spilleren med drøye 20 landskamper.
- Jeg synes vi startet bedre mot Tyskland enn i gruppespillet. Den kampen betydde ingenting, og da var vi litt slappe. Men i dag synes jeg vi spilte en jevnere kamp, selv om vi kunne vært enda bedre. Tyskerne spilte imidlertid stygt, og den andre perioden ble oppstykket av mange utvisninger, forklarer Fladset.

Norge hadde ballen mest i alle periodene, men skapte fortsatt ikke så mye som trener Anders Karinen ønsket.
- I de tre siste kampene har vi vist at vi kan være et spillende lag, og holder stor fart på ballen, men vi må nok skape enda flere sjanser, selv om vi har dobbelt så mange skudd på mål som mot Sveits, 35 totalt, sier Karinen.

Også landslagssjefen var irritert på at dommerne tillot alt for tøft spill langs vantet.
- Det koster oss trolig en av spillerne i førsterekka, Geir Nordseth, som ble skadet, og kanskje ikke kan være med i den neste kampen.
Alle de fire norske rekkene scoret mål i går, men det var andrerekka med Stian Martinsen, Per Kristian Fladset og Erik Rasmussen som best med fire offensive mål. Også Rasmussen kunne fått stjerner i kampen etter vår mening, men en stjerne gikk til Lars-Erik Sikkeland som nå står med seks stjerner totalt, og ligger i toppen i VM-statistikken så langt. Den spilleren med flest stjerner etter VM, blir kåret til turneringens mest verdifulle spiller.


Kampfakta
Norge - Tyskland 8-2
Perioderesultater: 4-2, 1-0, 3-0.
Hartwall Arena, Helsingfors: Plasseringsspill (5.-8. plass )i VM i innebandy, onsdag.
75 tilskuere.
Mål: 0-1 (00.39) Kristian Holtz (Fredrik Hartwig), 1-1 (03.54) Frank Kristoffersen (Jørgen Lea) i spill 4 mot 5, 2-1 (05.31) Erik RAsmussen (Lars-Erik Sikkeland), 3-1 (08.51) Per Kristian Fladset (Rasmussen), 4-1 (10.22) Geir Vidar Pedersen (Kristoffersen), 4-2 (19.36) Robert Blanke (Filip Wicher), 5-2 (27.33) Sikkeland i spill 5 mot 4, 6-2 (40.56) Fladset (Rasmussen), 7-2 (42.35) Raymond Evensen (Andreas Sletten), 8-2 (47.04) Ketil Kronberg (Thomas Solheim).
Skuddstatistikk: 35-16 (14-6, 10-5, 11-5)
Dommere: Marek Fanta/Jan Kanovsky, Tsjekkia.
Utvisninger: Norge 4x2 min, Tyskland 5x2 min.
Norges lag: Jørgen Lea (målvakt) - Geir Vidar Pedersen, Ketil Holmen - Frank Kristoffersen, Ole Christian Bøhaugen, Glen Evensen (1. femmer), Lars-Erik Sikkeland, Tormod Høydahl - Stian Martinsen, Per Kristian Fladset, Erik Rasmussen (2. femmer), - Thomas Solheim, Håvard Pedersen - Kristoffer Kronberg, Geir Nordseth, Ketil Kronberg (3. femmer).
Raymond Evensen, Willy Fauskanger, Andreas Sletten (4. rekke) spilte den tredje perioden.

Norge spiller sin neste kamp lørdag klokka 07.30 norsk tid mot taperen av Latvia mot Danmark eller Tsjekkia (spilles kl. 19.00 i kveld). Vinneren blir nummer fem i VM i innebandy 2002.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no