VM 2002

Norge tapte med flagget til topps
(Norge - Sveits 2-3) Norge styrte spillet og presset regjerende bronsevinner Sveits i kvartfinalen i VM i innebandy, men tapte til slutt 2-3. - Ufortjent mente lagkaptein Willy Fauskanger.

Av Henning Rugsveen

Norge har aldri slått Sveits i en herrelandskamp i innebandy, men spillerne følte at de virkelig hadde sjansen før gårsdagens kamp.

Norge åpnet best de første tre minuttene, men Sveits scoret på en styring som lurte keeper Jørgen Lea etter fire minutter.

Fire minutter sener kom det en ny sveitsisk scoring, og det lignet på et nytt tap.

Norge reduserte imidlertid allerede et minutt senere ved Lars-Erik Sikkeland, og fikk ny tenning.

I resten av perioden og i kampen, rygget Sveits tilbake på banen. Norge styrte, og lot ballen gå, men klarte ikke å utnytte de sjansene de fikk.

- Vi må ha ti sjanser for å score ett mål, og det må vi reise hjem å trene på. Men bortsett fra to personlige feil er vi like gode som Sveits. Uten dem hadde vi vunnet, oppsummerer trener Anders Karinen.

5.33 ut i tredje periode fikk kampens tremålsscorer, Daniel Aeschlimann ta kjøkkenveien og score. Det målet avgjorde kvartfinalen.

Norge tok timeout fem minutter før slutt, tok ut keeperen to minutter før slutt, og gjorde det de kunne for å redusere. Målet kom imidlertid ikke før seks sekunder før slutt ved Geir Nordseth, og da var det allerede for sent, til stor skuffelse hos de norske spillerne.

- Vi gjorde en veldig bra match, men det strakk ikke til denne gang. Nå skal de unge spillerne ta ytterligere et steg opp til VM i 2004, og da skal vi garantert slå Sveits, slik de spilte i dag, avslutter landslagstrener Karinen.

Nå blir det B-sluttspill for Norge i VM, med kamp mot Tyskland allerede i dag. Vinneren i den kampen spiller om 5. plass, trolig mot Danmark eller Latvia.

Dermed kan det best bli den plasseringen Norge har fått i de to siste mesterskapene, en 5. plass.

Kampfakta
Norge - Sveits 2-3
Perioderesultater: 1-2, 0-0. 1-1.
Hartwall Arena, Helsingfors: Kvartfinale i VM i innebandy, onsdag.
1352 tilskuere.
Mål: 0-1 (03.51) Daniel Aeschlimann (Roger Gerber), 0-2 (08.09) Aeschlimann (Robert Brägger), 1-2 (09.05) Lars-Erik Sikkeland (Willy Fauskanger) 1-3 (45.33) Aeschlimann, 2-3 (59.54) Geir Nordseth (Ketil Kronberg).
Skuddstatistikk: 18-17 (7-5, 3-9, 8-3).
Dommere: Marek Fanta/Jan Kanovsky, Tsjekkia.
Utvisninger: Norge 1x2 min, Sveits 2x2 min.
Norges lag: Jørgen Lea (målvakt) - Thomas Solheim, Håvard Pedersen - Kristoffer Kronberg, Geir Nordseth, Ketil Kronberg (1. femmer, Lars-Erik Sikkeland, Tormod Høydahl - Raymond Evensen, Willy Fauskanger, Andreas Sletten (2. femmer), Stian Martinsen, Per Kristian Fladset, Erik Rasmussen (3. rekke).
Frank Kristoffersen og Glen Evensen spilte også.