Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Kronberg-brødrene håper på den råeste opplevelsen noensinne
Semifinale mot Finland med 5.000-6.000 tilskuere, det drømmer brødrene Kronberg om før dagens kvartfinale mot Sveits. I en utrolig sesong ville det vært et fantastisk høydepunkt.

Av Henning Rugsveen

Klarer Norge å slå Sveits i dag, har Kristoffer og Ketil hatt en eventyrlig opptur denne sesongen.

Sammen med Holum rykket de opp i eliteserien våren 2000 etter to tap i 1. divisjon i løpet av sesongen.

I år lå de sist i eliteserien etter sju serierunder, uten seirer, og med fem tap. Men så skjedde det en forvandling som alle trenere og spillere drømmer om.

- Vi scoret over 30 mål på tre kamper mot Sveiva, Slevik og Tunet. Det viktigste var at vi ikke hadde mistet humøret, men vi var ikke vant til motgang da vi rykket opp. Vi kunne lede 2-0 i eliteserien i starten, men hvis motstanderen utliknet til 2-2 mistet vi liksom trua, forklarer Kristoffer og Ketil til innebandy.no.

Sesongen endte som kjent med fjerdeplass og NM-finale, ren bonus for gutta, og Ketil ble i tillegg kåret til årets spill i Norge.


2xKronberg i førsterekka
I VM utgjør Ketil og Kristoffer Kronberg den norske førsterekka sammen med Geir Nordseth som har spilt for Karlstad i svensk eliteserie de siste to sesongene. har spilt i svensk eliteserie.

- Det har vært utrolig artig så langt. For meg er det helt nye omgivelser, innrømmer Kristoffer (23). Lillebror Ketil spilte også litt under VM på hjemmebane i 2000. Men mandag kom det første VM-målet for 21-åringen.

I dag håper han å kunne bidra med nye mål og hjelpe Norge til seier mot Sveits og den første semifinalen siden 1996.

- En motivasjon er nesten å få spille semifinale mot Finland med 5.000-6.000 tilskuere. Det blir den råeste innebandy-opplevelsen vi har hatt så langt. Før årets VM-finale, da, gliser Kristoffer og Ketil Kronberg.


Alltid tøffe kamper
Kristoffer (23) og Ketil (21) har alltid spilt sammen så lenge de har vært i samme klubb. I Holum har de spilt i sammen i tre år, før det spilte Kristoffer to sesonger.

Som mange andre spillere har de bakgrunn i hockey, og er oppvokst på Furuset.

- Kampene mot Sveits er ekstra tøffe. Det smeller alltid litt ekstra, men vi skal være forberedt, lover Kristoffer og Ketil Kronberg.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no