Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

'Ray' har aldri vært mer spent før et VM
- I år har vi med mange spiller med internasjonalt snitt. De kan bli virkelig gode, fastslår Raymond Evensen. Sjølv vet han ikke om han er med i Sveits om to år. Han tar ett år av gangen.

Av Henning Rugsveen

Helsingfors, Finland: - Så lenge det er morsomt å spille innebandy har jeg lyst til å være med. Hvis det ikke er det, slutter jeg. Hadde vi spilt som Danmark, hadde jeg sluttet på dagen, understreker Evensen.

Norges herrelandslag i innebandy har aldri slått Sveits. I dagens kvartfinale i VM er det på tide mener Raymond Evensen.

Denne sesongen har Norge spilt uavgjort mot Sveits i Sveits. Derfor "Ray" tro på norsk seier i kvartfinalen.

- I den kampen ledet vi 2-0, men ble fullstendig bortdømt på Sveits' hjemmebane. Slik er det å spille mot de store nasjonene. Men i år har vi virkelig nærmet oss dem, og vi kan virkelig vinne, tror Raymond Evensen og Ketil Kronberg.

Fra 1. divisjon til VM
Raymond har vært suverent best i 1. divisjon med Fjerdingby denne sesongen, og er den eneste spilleren i den norske VM-troppen som ikke spiller i eliteserien i Norge, eller i Sverige.

- Det har gått ganske bra. Det gjelder å være disiplinert på trening. Tempoet er selvfølgelig høyere på landslaget og i VM enn den er i 1. divisjon, men jeg har mye rutine å gå på, smiler Raymond Evensen.

- Bedre taktisk
Han er blant de eldste på det norske laget, og spiller sitt fjerde VM i innebandy. Tidligere har det blitt en tredjeplass og to femteplasser, og 28-åringen har rundet 40 landskamper i løpet av VM.

- Offensivt har vi aldri hatt et bedre lag tror jeg. Vi har raske spiller med internasjonalt potensiale. Ikke minst er vi bedre taktisk enn tidligere. Jeg var aldri noen fan av å spille mann mot mann. Det kan kanskje gå hjemme i Norge, men mot Sverige og Finland var det vanskelig, fastslår Evensen.

Han vil ikke kategorisk si at årets landslag er det beste han har spilt på, men han kan si det på en annen måte.

- Jeg har vel aldri gledet meg mer til et mesterskap enn i år.

Han har med seg lillebror Glen Evensen på det norske landslaget. Til daglig spiller han i Eliteserien i Nor 92 i Drammen, men begge har en fortid i Strømmen.

Trener også neste år
Raymond kommer til å fortsette som trener for Fjerdingby ett år til. Om han også spiller er ikke 100 prosent spikret.

- Det må bli en vurdering. Det er selvfølgelig morsomt å spille i eliteserien også. Men får vi en eller to forsterkninger, blir Fjerdingby bra, og det går nok mot at jeg spiller der også, avslutter Raymond Evensen.

- Men du, du må hilse hjem til Hege, samboeren min, ler landslagsveteranen.

Og sikrer husfreden.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no