Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Martinsen imponerte mot Tyskland
Viktig VM-kvartfinale for "nye" Norge onsdag

(Norge - Tyskland 8-3) Stian Martinsen spilte sin livs landskamp og scoret tre mål. Nå står unggutten fra Slevik med fire mål på fem landskamper. Og som om ikke det var nok, han har bare spilt innebandy i fire år!


Av Henning Rugsveen

- Dette var utrolig morsomt. Det er sjelden jeg scorer så mange mål i løpet av en vanlig seriekamp. En gang i år har jeg scoret fem mål, men det blir som regel med ett, smiler Slevik-spilleren som ble kåret til banens beste spiller

Før kampen mot Tyskland hadde han bare spilt en periode i VM-turneringen, og nå håper han på fornyet tillit. Mot Tyskland ble det tre mål på sju og et halvt minutt!

- Jeg håper det blir vanskelig å sette meg ut etter dette. Men det blir vel kanskje bare to rekker mot Sveits fra start, og da blir det tøft. Men det hjelper utrolig bra på min egen selvtillit, innrømmer Martinsen. Han har i hvert fall levert en god søknad.

I tirsdagens kamp mot Tyskland, lot Norge førsterekka få hvile siden andreplassen var relativt trygg. Norge spilt med to rekker i oppgjøret mot Danmark, og brukte kampen mot Tyskland til å få gang de øvrige spillerne.

Norge spilte slapt i den første perioden som endte 2-1, og landslagstrener Anders Karinen var ikke fornøyd.

- Dette var den dårligste perioden vi noen gang har spilt under mitt år som landslagssjef. Men vi løftet oss litt utover i kampen, og viste at vi er bedre enn Tyskland. Men vå må spille mye bedre mot Sveits. Vi må rett og slett bli bedre på vårt dårligste nivå, fastslår svensken.

Håvard Pedersen fikk en stjerne i kampen av arrangørene. Andreas Sletten spilte en ny god kamp for Norge. Mot Danmark scoret han sitt første mål, og mot Tyskland scoret han like godt to. To mål ble det også på Raymond Evensen, men de var av den mer enkle sorten, i åpent mål fra to-tre meter etter godt samspill med Willy Fauskanger.

Greåkerspilleren begynte på benken for Norge på grunn av sin ankelskade, men kom inn etter fem minutter av den andre perioden.

Onsdag klokka 15 norsk tid venter Sveits i kvartfinalen. Norge har aldri slått sveitserne i landskamp i innebandy for herrer. I dag er det på tide synes de norske spillerne og gjør seg klar til VM-kvartfinale mot sveitserne.

- Vi var veldig nære å slå dem på deres hjemmebane i februar. Da ledet vi 2-0, men det ble til slutt 2-2. Men de kommer garantert ikke til å få like mye hjelp av dommerne i et VM, som de fikk da, fastslår Raymond Evensen.

Fjerdingby-spilleren er en av Norges mest rutinerte spillere og spiller sin fjerde VM-turnering.

- Jeg har aldri vært så spent foran en VM-turnering som jeg har vært i år. Vi har ambisjoner, fastslår Evensen.

- Sveits er kanskje det laget som spiller tøffest når det gjelder å gå i med kroppen. Det pleier å smelle ekstra mye i de kampene, og det gjelder for oss å være 100 prosent tent på oppgaven, sier årets spiller i Norge 2001/2002, Ketil Kronberg fra Holum.

Etter Norges seier over Danmark mandag, den første i et VM på seks år, sa landslagstrener Anders Karinen at det neste målet er å løfte seg opp til det nivået Tsjekkia og Sveits ligger på, og være med å kjempe om 3. plassen i VM, bak Sverige og Finland.

Om laget kan klare det allerede i år og i dag, gjenstår å se. Husk at du kan følge kampen direkte via link fra www.innebandy.no.


Kampfakta
Norge - Tyskland 8-3
Perioderesultater: 2-1, 2-1, 4-1
Hartwall Arena, Helsingfors: Siste innledende kamp i VM i innebandy, tirsdag.
111 tilskuere.
Mål Norge: Stian Martinsen 3, Andreas Sletten 2, Raymond Evensen 2, Thomas Solheim.
Mål Tyskland: Kristian Holtz, Andreas Kasche, Fredrik Hartwig.
Skuddstatistikk:31-17 (8-9, 15-4, 8-4)
Dommere: Bienkowski/Bienkowski, Polen.
Utvisninger: Norge 2x2 min, Tyskland 1x2 min.
Norges lag: Stian Østvold/Glenn Olsen (målvakter)
- Thomas Solheim, Håvard Pedersen - Stian Martinsen, Per Kristian Fladset, Erik Rasmussen (1. femmer), Lars-Erik Sikkeland, Ketil Holmen - Raymond Evensen, Håkon Tysnes Andersen/Willy Fauskanger, Andreas Sletten (2. femmer), Geir Vidar Pedersen, Cato Heidenberg - Frank Kristoffersen, Ole Christian Bøhaugen, Glen Evensen (3. femmer).


Tips eller synspunkter
Har du tips om spillerne i VM, ellers spørsmål til trenere eller spillere. Har noen fødselsdag, eller har noen aldri vunnet eller tapt en kamp på onsdager, send en mail til innebandy.no's utsendte medarbeider på følgende adresse: hrug@start.no

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no