Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Norge slo Danmark i VM
(Norge - Danmark 5-1) Etter at Danmark har snytt Norge for semifinale-plass i de to siste VM-turneringene, hadde de norske innebandy-herrene ingen problemer med å vinne 5-1 i dag. - I dag viste vi at vi har tatt igjen det danske laget og gått et steg forbi, sier landslagstrener Anders Karinen.

Av Henning Rugsveen

Karinen var mest fornøyd med at det norske spillet fungerte som det skulle. Han har trent laget i et drøyt år, og selv om hovedmålet er VM i 2004, tror han Norge kan kjempe om en semifinale også i år.

- Det er morsomt, ikke minst for gutta på laget, å se at alle de timene vi har lagt ned gir uttelling. For i dag gjorde vi nettopp det vi har trent og terpet på. Det gjorde vi ikke helt mot Sverige søndag (0-13). Nå når vi har tatt igjen Danmark, blir neste mål å bli like gode som og bedre enn Sveits og Tsjekkia, sier Karinen.

Danmark tok ledelsen 1-0 i et overtallsspill etter 11 minutter av kampen. Tre minutter senere utliknet Willy Fauskanger for Norge, også det i overtall.

2. periode ble en stillingskrig der Norge hadde de største sjansene, og Danmark spilte defensivt og ventet på kontringer.

Da Lars-Erik Sikkeland sendte i vei et skudd fra 15 meter litt før den andre pausen, fikk Norge det viktige ledermålet. Derfra og ut var det aldri snakk at Norge skulle gi fra seg ledelsen.

Anført av banens beste spiller, Lars-Erik Sikkeland fra Greåker, jobbet Norge godt i forsvar, og klarte å presse danskene som planlagt.

- I den første perioden slet vi litt fordi vi lot centeren presse til høyre, men i de to siste periodene lot vi høyrebacken stå litt høyere og beholdt centeren midten. Da hadde vi full kontroll. Det var deilig å endelig slå Danmark når de spiller så defensivt som de gjør, jubler Lars-Erik Sikkeland.

I den tredje perioden ble danskene slitne, og Norge fikk mange scoringsmuligheter. Først satte Ketil Kronberg inn 3-1, og da Andreas Sletten på en kontring klemte inn 4-1 var det definitivt avgjort. Og Sletten jublet som det var sudden death i VM-finalen.

- For meg var det det. Jeg har aldri hatt en bedre følelse ved en scoring noen gang. Jeg scorer ikke lenger like mange mål som jeg gjorde før, og hadde aldri scoret på landslaget.

Raymond Evensen fikk den siste scoringen i kampen i åpent mål, snaue to minutter før slutt.

- Vi jobber og jobber og jobber til Danmark blir skikkelig slitne. Vi er bedre trent enn dem, og vi visste at vi til slutt måtte få uttelling hvis vi spilte slik. Danmark hadde jo knapt en målsjanse i den siste perioden, forklarer assistenttrener på landslaget, Erik Hæren.

Kampfakta
Norge - Danmark 5-1.
Perioderesultat: 1-1, 1-0, 3-0.
Hartwall Arena, Helsingfors: 215 tilskuere.
Norges Mål: Willy Fauskanger, Lars-Erik Sikkeland, Ketil Kronberg, Andreas Sletten og Raymond Evensen.
Danmarks mål: Kennet Bork.
Skuddstatstikk: 28-19 (9-7, 10-5, 9-7).
Dommere: Manuel Kilchenmann og Thomas Erhard, Sveits.
Utvisninger: Norge 5x2 min., Danmark 4x2 min.

- - - -
Søndag tapte Norge 0-13 for Sverige som har vært suverene i årets VM. På tre innledende kamper har Sverige Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller. Se for øvrig pressemelding fra i går.

Tirsdag kveld klokka 19.30 norsk tid, spiller Norge den siste innledende kampen i gruppespillet mot Tyskland.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no