Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Schreiner og Østerrike vil opp i A-VM
Under VM i Norge tapte Østerrike finalen i B-gruppa. I år vil Kenneth Schreiner fra St. Croix og hans lagkamerater opp blant A-nasjonene.

Av Henning Rugsveen

Schreiner har spilt innebandy i Fredrikstad i mange år, men denne sesongen har han trappet ned til St. Croix i 2. divisjon Østfold.

Mandag spilte han og lagkameratene i Østerrike mot USA i morgenkampen i B-areneaen i Hartwall Arena. Klokka ni om morgenen. Østerrike hadde våknet mest og vant kampen 5-0. Schreiner scoret to mål og hadde to assister.

- Vi er et bedre lag i årets VM enn for to år siden. Blant annet har vi en spiller som har spilt i svensk eliteserie, og det hjelper. Dessuten har vi fått litt rutine, fastslår Schreiner til innebandy.no. Han blir 30 år i desember, og spiller sitt tredje VM for østerrikerne med følgende plasseringer: Tredje, andre og nå...

I den første kampen vant Østerrike 4-1 over Australia, og mot amerikanerne var det aldri noen tvil om utfallet av kampen. VM-debutantene fra USA hadde ikke nok offensiv styrke til å overliste mostanderne.

- Vi har kanskje ikke den beste teknikken av lagene i B-VM, men den største styrken vår er kanskje at vi er svært vanskelige å score mål på. Ett mål har de to beste lagene i gruppa scoret, smiler Schreiner.

I den siste gruppekampen venter Belgia, og det er ren plankekjøring for gutten for plankebyen.

I sluttspillet venter enten Polen, Italia eller Storbritannia, og deretter trolig Estland i en eventuell semifinale i B-sluttspillet.

Det er nøkkelkampen for Østerrike om de vil rykke opp i A-gruppa, for begge finalelagene spiller i A-VM i Sveits i 2004.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no