Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Innebandy-sporten utvides
Til VM i Sveits i 2004 blir det 10 lag i A-VM og 10 lag i B-VM. De fire dårligste nasjonene i år får ikke være med. Svenske Stefan Kratz tror imidlertid at det blir så mange nasjoner at det kan spilles en Europa-gruppe og en Asia-gruppe på nivå tre.

Av Henning Rugsveen

De fire dårligste nasjonene i årets B-VM har ingen muligheter til å kvalifisere til VM i Sveits i 2004. På grunn av økonomi velger det internasjonale innebandyforbundet å ikke gi nasjonene enda større utgifter i en sesong det allerede er VM for damer og et U19-VM for herrer.

- Det tror jeg ikke en gang Sverige, Finland og Sveits skulle klare, tre slike turneringer på ett år, understreker Kratz.

Derfor må de nasjonene som ikke får være med i Sveits, satse på å kvalifisere seg til VM i 2006.

- Det er veldig vanskelig å si helt konkret hvordan det blir om noen år. Det må vi nesten ta når vi kommer til 2004 og ser hvor mange nasjoner som er med, men det er naturlig å tenke seg at det blir seks-sju lag i Europa som ikke er med i B-VM. Belgia er ett av dem, og de arrangerer allerede en seks-nasjonersturnering. Jeg kan kanskje tenke meg at vi kan bruke dette som en kvalifisering til VM i 2006. I Asia blir det trolig også flere nasjoner: Thailand, New Zealand og Malaysia, og kanskje også Brunei. Utfordringen blir hva vi skal gjøre med Amerika. USA ser ut til å kvalifisere seg til B-VM videre, og da er det foreløpig bare igjen Canada. Men det kan skje mye de neste fire årene. Noen av årets lag kan også bli borte til VM i 2004, det vet man aldri, avslutter Stefan Kratz.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no