VM 2002

Tsjekkia sjokkerte Finland
Med meget godt forsvarsarbeid og gode kontringer, vant Tsjekkia overraskende over hjemmefavoritten Finland i går. Dersom Norge slår Danmark og Tyskland, får de trolig møte Sveits i kvartfinalen og Tsjekkia i en eventuelt semifinale.

Av Henning Rugsveen

Forutsetningene for dette er at Tsjekkia fortsetter å spille like bra som mot Finland og slår Sveits og Latvia.

Mot Finland var det først og fremst innsatsen på egen banehalvdel som ga Tsjekkia seieren. Finland fikk til svært lite offensivt med "duracell"-tsjekkere i beina hele kampen.

I andre periode begynte Tsjekkia å få uttelling på sine mange kontringer, og ledet plutselig 3-1 med en periode igjen. Michal Rohel, Petr Kozusnik og Jiri Jandacek ordnet tre mål på fem minutter og 31 sekunder.

I den tredje perioden fortsatt Finland å presse, men Tsjekkia kontret like giftig og økte til 4-1 ved Ales Zalesny.

Finland tok ut målvakten to minutter før slutt, og i spill 6 mot 4 reduserte Janne Täkhä med 27 sekunder igjen av kampen.

Den tsjekkiske målvakten Daniel Grecmal fikk prisen som banens beste og hadde flere mesterlige redninger.

Finland ble mest sannsynlig nummer to i gruppespillet dersom Tsjekkia fortsetter sitt fine spill. Dermed møter de Sverige allerede i semifinalen, noe som er en stor skuffelse for alle de finske innebandy-tilskuerne som håper på VM-revansje og gull på hjemmebane.