VM 2002

Norsk tap mot Sverige i innebandy-VM
Norge tapte i dag sin åpningskamp i VM i innebandy. Regjerende verdensmester Sverige spilte på høygir hele kampen og vant til slutt 13-0. Men det er i dag VM begynner for alvor for Norge.

Av Henning Rugsveen

Mandagens oppgjør mot Danmark, avgjør trolig hvilket lag som blir nummer to i pulja bak Sverige, og får møte det tredje laget i den andre pulja. Det regnes som en fordel å bli nummer to bak Sverige.

Norge er dessuten svært revansjelystne mot danskene som har snytt Norge for semifinale i de siste to mesterskapene, for to år siden på målforskjell.

Kampen mot Sverige var nærmest bare en oppvarmingskamp for det norske herrelandslaget i innebandy. Landslagstrener Anders Karinen og de norske spillerne var likevel skuffet over at det ble nytt stortap mot verdens beste nasjon.

- I den siste treningskampen mot Finland scoret vi mål på sjansene våre, men i dag gjør vi ikke det og svenskene får bare gli i fra. Men vi spilte mot et meget tent svensk lag som spilte godt. Mange av målene var vi rett og slett sjanseløse på, innrømmer Karinen.

Sverige scoret kampens første mål allerede etter 1.52, men Norge var likevel med på notene i starten av kampen. Ole Christian Bøhaugen hadde en god sjanse rett etter det svenske målet, men skjøt utenfor. Mot slutten av perioden sovet Norge litt og Sverige scoret to mål de siste 30 sekundene.

På 0-4 var den siste rest av spenning borte, og Sverige vant de to siste periodene 0-3 og 0-6, til tross for at Norge vant skuddstatistikken i den andre perioden. Det norske forsvaret var til tider helt utspilt. De norske keeperne, Jørgen Lea og Stian Østvold, gjorde ingen dårlig kamp, men fikk litt for lite hjelp.

- Vi var ikke helt disiplinerte i forsvarsarbeidet. Mot Finland lot vi ufarlige baller være, men i dag klarte vi ikke det, og svenskene fikk større plass enn vi kan tillate dem, fastslår landslagssjef Anders Karinen.

Ketil Kronberg fra Holum ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

Willy Fauskanger, Norges beste spiller i de siste VM-turneringene, måtte stå over dagens kamp på grunn av skade. Greåkerspilleren som har 36 målpoeng på 37 kamper, er trolig med i oppgjøret mot Danmark mandag.

Kampfakta
Norge - Sverige 0-13
Perioderesultat: 0-4, 0-3, 0-6.
Hartwall Arena, Helsingfors: 1615 tilskuere.
Mål Sverige: Niklas Jihde 3, Martin Olofsson 3, Johan Andersson 2, Henrik Qvist 2, Johannes Gustafsson, Daniel Calebsson og Anders Hellgård.
Skuddstatistikk: 20- 31 ( 6-11, 9-8 , 5-10)
Dommere: Fanta/Kankovsky, Tsjekkia.
Utvisninger: Norge 2x2 og 1x10 min, Sverige ingen.