Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM 2002

Kvaliteter nok til medaljekampen
Landslagstrener Anders Karinen er forsiktig optimist

Av Henning Rugsveen

I dag innleder Norge årets VM i innebandy for herrer mot regjerende mester Sverige. Etter ett år som landslagssjef er svenske Anders Karinen optimistisk. - Jeg tror vi har mer kvalitet i laget enn Norge noen gang har hatt, og jeg håper vi skal være med å kjempe om 3. plassen.

Årets mesterskap i Finland ble innledet med programmessige seirer til de to store favorittene, Finland og Sverige. Vår svenske naboer slo Danmark hele 15-2 lørdag.
Norges kamp mot Sverige i dag er nesten som en oppvarmingskamp. I 2000 tapte Norge 1-10 i det samme oppgjøret.

- Det er jo ikke bare en treningskamp, men vi skal nesten fokusere på det. Gå ut og ha det morsomt og være avslappet. Vi MÅ ikke vinne, sier landslagstrener Anders Karinen.
Etter ett år i jobben er svensken godt fornøyd med utviklingen.

- Vi har jobbet mye med både defensive og offensive formasjoner og utviklet flere oppspillsvarianter. Nå har vi et grunnlag som tør å spille på, også mot de beste lagene, sier Karinen.
Denne sesongen har Norge spilt uavgjort mot Sveits og Tsjekkia i treningskamper, de to nasjonene som vi først og fremst kjemper med om 3. plassen.
I tillegg spilte Norge en meget god landskamp mot Finland på hjemmebane før VM og tapte bare 5-6, men hadde ledelsen flere ganger og kunne vunnet.
Norge har blitt nummer fem i de to siste verdensmesterskapene i innebandy for herrer. Norges eneste medalje ble vunnet i 1996 da Norge ble nummer tre bak Sverige og Finland.

- I og med at de har innført kvartfinaler i år, er det tøffere å nå en semifinale. Vi må trolig slå enten Sveits eller Tsjekkia for å nå en semifinale, men jeg tror det er fullt mulig, dersom vi kommer opp på det nivået jeg vet vi kan prestere på. Det er imidlertid et meget ung lag der 13 av 23 spillere har mindre enn ti landskamper. Hovedmålet vårt er VM i 2004, men vi kan være med i medaljekampen allerede nå, mener Anders Karinen.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no