VM 2002

Sverige ydmyket Danmark: 15-2
I en periode klarte Danmark å demme opp for de svenske storfavorittene. Deretter gikk de seg vill i et forsøk på å stoppe VM-favorittene med sitt ultra-defensive spill.

Av Henning Rugsveen

Sveriges seier var en seier for den offensive innebandyen, men kalassifrene var likevel ikke så god pr for A-VM-nivået. Danmark har hatt suksess med sitt defensive spill ved tidligere anledninger, og tapte bare 2-3 under VM i Norge.
Sverige åpnet kampen i 2-2-1-formasjon, noe som passet Danmark bra. de rygget hjem og trillet ballen på egen halvdel.
I andre periode la Sverige om til 2-1-2, presset danskene høyt og stresset dem til feil. Sju mål på 14 minutter ble fasiten. Johan Andersson ble toppscorer og kåret til kampens beste spiller. To av hans mål var skikkelige kanonskudd.
Sverige vant den siste perioden 7-1 etter bra spill, men Danmarks målvakt, Morten Andersen, hadde ingen stor dag og satte seg på benken etter 12 baklengs. Flere av dem var relativt enkle skudd han burde ha tatt, blant annet ett fra 22 meter!
Danmark tok ledelsen i kampen på en kontring der Kim Olesen lurte Andreas Olsson og satte ballen i mål på første stolpe med en ganske løs backhand.
Danskene kontret ytterligere to ganger i perioden, men klarte ikke å utnytte mulighetene.
I 2. periode hadde ikke danskene ett skudd på mål, mens de i den tredje perioden scoret sitt andre mål da Ronny Gravgaard fikk stå umarkert foran mål og kranglet ballen inn.
Henrik Qvist fra Warberg, svensk VM-debutant på 20 år, imponerte da han debutere i 1. rekka. Qvist som er den yngste spilleren i det svenske laget, scoret to mål og hadde en assist.
Norge møter Sverige søndag, og Danmark mandag.

Kampfakta
Sverige - Danmark 15-2 (1-1, 7-0, 7-1)
Mål Sverige: Johan Andersson 3, Matthias Larsson 2, Adam Grane 2, Henrik Qvist 2, Jonathan Kronstrand, Niklas Jihde, Johannes Gustafsson, Peter Bodén, Anders Hellgård, Mattias Axelsson.
Mål Danmark: Ronny Gravgaard og Kim Olesen.